Du kan nå oss på flere måter

Ring 225 66 700, trykk på chat-ikonet eller skriv en melding for å få kontakt med en av våre rådgivere. Vi kan bidra til problemløsning og mestring.

Åpningstider:

Mandag, tirsdag, onsdag, fredag: 

09.00 - 15.00

Torsdag:
09.00 - 18.00

Du kan  også henvende deg til oss via

Seksuell trakassering på arbeidsplassen

Ill. Colourbox

#METOO kampanjen og sakene som har kommet frem som følge av den, viser at det ved mange arbeidsplasser er en ukultur som «tillater» seksuell trakassering. Følgene for den som blir trakassert kan være betydelige, og også føre til tap av helse.

Seksuell trakassering er forbudt! Husk at du har rett til å si ifra om du er eller har vært utsatt for trakassering, og at arbeidsgiver har plikt til å ha rutiner for å håndtere slike saker.

Fokuset etter #METOO har styrket den som blir utsatt for slikt i at det er lov å si ifra og at man blir hørt. Allikevel er det måten arbeidsgivere håndterer sakene på som er avgjørende for hvordan den trakasserte føler seg møtt.

For at den seksuelle oppmerksomheten skal kunne være trakasserende, må den i tillegg til å være uønsket, også være plagsom for den oppmerksomheten rammes. Personens oppfattelse av oppmerksomheten må veie tungt i en helhetsvurdering i behandlingen av saken, og er det en overordnet person man føler seg trakassert av, vil adferden lettere bli oppfattet som plagsom.

Eivind Arntsen, som er arbeidsrettsadvokat, og i tillegg redaktør for nettsiden Juridisk ABC, og leder podcasten med samme navn, har skrevet en meget god artikkel som gir mer utfyllende informasjon om hva som er trakassering, rettigheter og plikter. Se linken under:

http://www.arbeidsrettsadvokaten.no/seksuell-trakassering/

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.